«

»

«ΠΟΡΤΑ ΑΝΟΙΧΤΗ» ΣΤΗΝ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ. ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΣΠΑΣΤΙΚΩΝ.

Πόρτα Ανοιχτή Εταιρεία Προστασίας Σπαστικών 3

Πόρτα Ανοιχτή Εταιρεία Προστασίας Σπαστικών 3

Υπήρξε το μεγάλο όνειρο της Εταιρείας Προστασίας Σπαστικών: η ανέγερση ενός υπερσύγχρονου κτηρίου που θα γινόταν ένα φιλόξενο σπίτι για τα παιδιά και τους ενήλικες με εγκεφαλική παράλυση, στεγάζοντας τις ανάγκες και τις ελπίδες τους. Για το Ιδρυμα, η συμμετοχή σε αυτό το όνειρο αποτελούσε χρέος τιμής προς την αξέχαστη Λίλιαν Βουδούρη, η οποία έτρεφε μια ιδιαίτερη αγάπη, μια μεγάλη αδυναμία στα παιδιά με νοητική υστέρηση ή άλλες ειδικές ανάγκες

 

« Εκφράζουμε βαθιά ευγνωμοσύνη στο Ιδρυμα Λίλιαν Βουδούρη, που μετέτρεψε ένα ανέφικτο όνειρο σε μια φωτεινή πραγματικότητα και συνεχίζει να στηρίζει την πορεία μας ακόμα και σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς»

Δάφνη Οικονόμου. Πρόεδρος Εταιρείας Προστασίας  Σπαστικών

Στις 12 Ιουλίου 1996, το προεδρείο του ιδρύματος Λίλιαν Βουδούρη παρέδιδε στο προεδρείο της Εταιρείας Προστασίας Σπαστικών μια επιταγή 1.027.000€ για την αγορά οικοπέδου τεσσάρων στεμμάτων στην περιοχή της Αργυρούπολης, προκειμένου να κτιστεί εκεί το “ To Σπίτι των Παιδιών»

Ακολούθησε ο μεγάλος « Τηλεμαραθώνιος Αγάπης »του MEGA στις 23 Οκτωβρίου της ίδιας χρονιάς . Χιλιάδες συμπολίτες μας έσπευσαν να συνδράμουν ανάλογα με τις δυνάμεις τους σε αυτήν την προσπάθεια, αποδεικνύοντας   πως η ευαισθησία και η αλληλεγγύη παραμένουν βασικά χαρακτηριστικά της ελληνικής κοινωνίας και πως αρκεί μια ανιδιοτελής παρότρυνση , ένα παράδειγμα για να εκφραστούν με τον καλύτερο τρόπο.

Κεντρικό στοιχείο της φιλοσοφίας του Ιδρύματος Λίλιαν Βουδούρη είναι η ενίσχυση κινήσεων μακράς πνοής που αντιμετωπίζουν συνολικά μια ανάγκη. Ετσι, διατέθηκε επιπροσθέτως το ποσό των 1.174.000€ για την ανέγερση του κτηρίου και την αγορά εξοπλισμού.

 

Πόρτα Ανοιχτή Εταιρεία Προστασίας Σπαστικών 2

Πόρτα Ανοιχτή Εταιρεία Προστασίας Σπαστικών 2

 

Το Πρότυπο Κέντρο « Πόρτα Ανοιχτή» εγκαινιάστηκε στις 12 Δεκεμβρίου 2001, από τον τότε Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κωστή Στεφανόπουλο.

Είναι μια σεμνή, καλαίσθητη και λειτουργική μονάδα εκπαίδευσης και αποκατάστασης, η οποία, με 120 εξειδικευμένα στελέχη, ανταποκρίνεται στις ανάγκες των ατόμων με εγκεφαλική παράλυση. Μεταξύ άλλων, προσφέρει διάγνωση, ιατρική περίθαλψη, θεραπεία, εκπαίδευση, κοινωνική και ψυχολογική στήριξη, επαγγελματική κατάρτιση και αποκατάσταση, προγράμματα ελεύθερου χρόνου και προσωρινή διαμονή σε περισσότερα από 250 παιδιά και ενήλικες καθημερινά. Από το 2005 λειτουργεί επίσης Εξαθέσιο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο για παιδιά με εγκεφαλική παράλυση στις εγκαταστάσεις της Εταιρείας Προστασίας Σπαστικών στην Αργυρούπολη

 

Πόρτα Ανοιχτή Εταιρεία Προστασίας Σπαστικών

Η Εταιρεία Προστασίας Σπαστικών επιδιώκει να προσφέρει ίσες ευκαιρίες σε παιδιά και ενήλικες με εγκεφαλική  παράλυση, ώστε με την κατάλληλη εκπαίδευση και υποστήριξη να αναπτύξουν όσο γίνεται τις ικανότητές τους και να κατακτήσουν ισότιμη θέση στην κοινωνία. Το Ιδρυμα Λίλιαν Βουδούρη υπήρξε επι σειρά ετών αρωγός σε αυτήν την προσπάθεια και θα συνεχίσει να το πράττει