«

»

ΔΗΜΟΣ ΙΛΙΟΥ. ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ.

Βρεφονηπιακός Σταθμός Δήμου Ιλίου

Βρεφονηπιακός Σταθμός Δήμου Ιλίου

Το Ιλιον Δυτικής Αττικής ( Νέα Λιόσια ) είναι μια από τις περιοχές που γνώρισαν όσο λίγες την οργή του εγκέλαδου το 1999. Μεταξύ των πολλών κτηρίων που καταστράφηκαν ήταν και όλοι οι παιδικοί σταθμοί της περιοχής, δημιουργώντας ένα πρόσθετο πρόβλημα στις εργαζόμενες μητέρες .

Ετσι το Ιδρυμα Λίλιαν Βουδούρη αποφάσισε να χρηματοδοτήσει την ανέγερση ενός  βρεφονηπιακού σταθμού.

Από τον σεισμό του Σεπτεμβρίου του 1999 καταστράφηκαν όλα τα κτήρια των παιδικών σταθμών, επτά κρατικών και δύο του ΠΙΚΠΑ, γεγονός που δημιούργησε ένα πρόσθετο μεγάλο πρόβλημα στις μητέρες που εργάζονται, και για τις  οποίες η ανάγκη να μπορούν να αφήσουν τα παιδιά τους στον παιδικό σταθμό είναι επιτακτική.

Το Ιδρυμα Λιλιαν Βουδούρη, μόλις πληροφορήθηκε το πρόβλημα, αποφάσισε να συμβάλει στην ανέγερση ενός βρεφονηπιακού σταθμού, με χορηγία 294.000€ προς τον Δήμο Ιλίου, που ανέλαβε την εκτέλεση του έργου και τη λειτουργία του σταθμού.

Η ανέγερση του κτηρίου, έκτασης 800 τ.μ. ολοκληρώθηκε με γρήγορους ρυθμούς και ο Βρεφονηπιακός Σταθμός εγκαινιάστηκε τον Δεκέμβριο του 2001. Σήμερα φιλοξενούνται σε αυτόν περίπου 100 παιδιά προσχολικής ηλικίας από την περιοχή του Ιλίου. Μεγαλώνουν και κοινωνικοποιούνται σε ένα περιβάλλον που τους προσφέρει ασφάλεια και φροντίδα, ενώ οι μητέρες τους μπορούν να εργάζονται με την ηρεμία που τους δίνει η βεβαιότητα ότι τα παιδιά τους βρίσκονται σε καλά χέρια