«

»

ΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ. Θεμέλιος Λίθος 4ης Κατοικίας Υποστηριζόμενης Διαβίωσης

Το ΕργαστήριΤη Δευτέρα, 27 Μαίου 2013 στις 11:00 το πρωί στο χώρο του Συλλόγου Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με νοητική υστέρηση «ΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ», τέθηκε ο θεμέλιος λίθος της 4ης Κατοικίας Υποστηριζόμενης Διαβίωσης.

Στη μεγάλη αυτή προσπάθεια πρωτοστάτησε και το Ιδρυμα «ΛΙΛΙΑΝ ΒΟΥΔΟΥΡΗ«, που έχει επανειλημμένα στηρίξει τις πρωτοβουλίες του «Εργαστηρίου».

Στην τελετή θεμελίωσης των κατοικιών παρευρέθησαν ο Υπουργός Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Ιωάννης Βρούτσης και ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ιλίου Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ.κ. Αθηναγόρας, βουλευτές, εκπρόσωποι της περιφέρειας και της τοπικής αυτοδιοίκησης, χορηγοί, φίλοι, εθελοντές και γονείς. Το Ιδρυμα «ΛΙΛΙΑΝ ΒΟΥΔΟΥΡΗ» εκπροσώπησε η Γενική Γραμματέας κα Ειρήνη Μαρκουλάκη.

Το πρωτοποριακό για τη Ελληνική πραγματικότητα πρόγραμμα της ανέγερσης κατοικιών, το οποίο σχεδίαστηκε με σκοπό να εξασφαλίσει την αξιοπρεπή διαβίωση των παιδιών όταν δεν θα υπάρχει το υποστηρικτικό οικογενειακό τους περιβάλλον, εγκαινιάσθηκε στις αρχές του 2006 με τη λειτουργία της πρώτης κατοικίας των 9 ατόμων